Всичко, което трябва да знаете, ПРЕДИ да започнете лазерна процедура

Как да се подготвя за лазерни процедури
 17 авг 2012 : 07:00
dsc_6.JPG.jpg

Как да се подготвя за лазерни процедури

1.ПРИГОТВЕТЕ СЕ ПСИХИЧЕСКИ: НЯМА ДА СТАНЕ С ЕДНА ПРОЦЕДУРА

. Просто за съжаление космите по човешкото тяло растат не наведнъж, а на фази. Във всеки един момент само около 20% от космените фоликули са кръвоснабдени и от тях излизат косми. После тези косми опадат, фоликулите им „заспиват“ (ако не ги отстреляме с лазера, докато са в активната си т.нар. анагенна фаза) и се събуждат следващите 20%. Затова обикновено един пълен курс е съставен от поне 6 -8 процедури лазерна епилация. Така сме сигурни, че сме хванали всички активни фази на окосмяването.

2.ОБРЪСНЕТЕ КОСМИТЕ ВЕЧЕРТА В ЗОНАТА ПРЕДИ ЛАЗЕРНА ПРОЦЕДУРА

Направете го в самата вечер преди процедурата , за да не бъде кожата току-що раздразнена от бръснене преди процедурата.

Може да използвате бръснач или тример 3.НЕ ПОЛЗВАЙТЕ КОЗМЕТИКА В ТРЕТИРАНАТА ЗОНА

Всяка козметика има различно съдържание, а понякога в нейния състав се включват киселини, спирт или други вещества. Те могат да предизвикат неприятна реакция на кожата по време на или след лазерна епилация.

4.ЗАБРАВЕТЕ ЗА ТЕНА МАЛКО ПРЕДИ И СЛЕД ЛАЗЕРНА ЕПИЛАЦИЯ ПРОЦЕДУРИ

Преди и след лазерна епилация излагане на слънце е абсолютно забранено. Не посещавайте солариум и не използвайте никакви форми на изкуствен тен минимум две седмиц

5.ДРЪЖТЕ ЕКСФОЛИАНТИТЕ НАСТРАНА ПРЕДИ И СЛЕД ЛАЗЕРНА ЕПИЛАЦИЯ ПРОЦЕДУРИ

Не използвайте ексфолианти 10 дни преди и след лазерна епилация. Всяка ексфолиация предизвиква мини наранявания на кожата, които могат да доведат след процедурата по обезкосмяване до неприятни реакции.

6.ИЗОСТАВЕТЕ АЛТЕРНАТИВНИТЕ МЕТОДИ ЗА ОТСКУБВАНЕ ЗА ПОНЕ ТРИ СЕДМИЦИ

Не премахвайте космите в третираната зона с коламаска или други методи на отскубване поне 3 седмици преди първата лазерна епилация. За да е ефикасна процедурата, косъмът трябва да е свързан с корена си. Причината е, че както вече споменахме, лазерната светлина се поема от меланина в косъма, провежда се до корена, там се превръща в силна топлина и унищожава фоликула.